Великобритания обяви, че ще отпусне допълнително 1,3 милиарда лири (1,6

...
Великобритания обяви, че ще отпусне допълнително 1,3 милиарда лири (1,6
Коментари Харесай

Лондон отпуска допълнителна военна помощ за Украйна

Англия разгласи, че ще отпусне в допълнение 1,3 милиарда лири (1,6 милиарда долара) военна помощ на Украйна, съобщи Ройтерс.

Заявката бе направена в навечерието на видеоконферентната среща на върха на Г-7, планувана за 8 май с присъединяване на украинскияпрезидент Володимир Зеленски.

Досега държавното управление на премиера Борис Джонсън, който е измежду най-твърдите поддръжници на Украйна в защитита ѝ против нашествието на Русия, е доставило на украинската войска противотанкови ракети, системи за Противовъздушна отбрана и други оръжия. Обявената сума от 1,3 милиарда лири, която ще бъде взета от държавния фонд за непредвидени разноски, съвсем удвоява военната помощ на Лондон за Киев след 24 февруари, когато Русия атакува Украйна.

По-късно този месец Джонсън ще се срещне с представители на водещи компании от отбранителния бранш, с цел да разиска увеличението на производството предвид на нарасналото търсене поради войната в Украйна , означи Ройтерс.

Германското министерство на развиването ще отпусне спомагателни 63 милиона евро за възобновяване на инфраструктура и здания. Това декларира министърът на икономическото съдействие и развиването Свеня Шулце в изявление за " Билд ам зонтаг " представено от ДПА.

По думите ѝ е значимо Германия да оказва помощ на Украйна освен с оръжия, само че и да направи " по-поносим живота на украинския народ ". За задачата размерът на средствата по програмата за незабавна помощ за Украйна се усилва от 122 на 185 млн. евро. Средствата ще се изразходват за възобновяване на снабдяването с питейна вода, както и на разрушени жилищни здания, учебни заведения и детски градини.

" Другите министерства дават доста повече и ние също ще създадем повече. Където спрат да падат бомби, Германия ще спомага с милиарди за създаване отначало . Моето министерство също е готово за това ", прибавя Свеня Шулце.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР