Великобритания обяви, че е готова да бъде един от гарантите

...
Великобритания обяви, че е готова да бъде един от гарантите
Коментари Харесай

Великобритания е гогова да бъде гарант за сигурността на Украйна

Англия разгласи, че е подготвена да бъде един от гарантите за сигурността за Украйна, в случай че управляващите в Киев изискат това, заяви непрекъснатият представител на Англия в Организация на обединените нации Барбара Удуърд. " Ще се радваме да изиграем тази роля, в случай че украинското държавно управление изиска това от нас, " сподели Удуърд.

Преди ден на договарянията в Истанбул Русия пое ангажимент за деескалация на военните дейности към Киев и Чернигов. Украинците предложиха неутралитет против гаранции за сигурността на страната, само че президентът Володимир Зеленски разяснява по-късно, че е рано да се вършат заключения за държанието на Русия.

" Украинците не са наивни ", сподели Зеленски. Според него първичните сигнали, идващи от Русия след обещанието за евакуиране от регионите на Киев и Чернигов, въпреки всичко са " позитивни "

Американският президент Джо Байдън също отхвърли да прави огромни изводи, преди да види какво ще подхващат руснаците. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен подсети, че Русия споделя едно, а прави друго. Преди 24 февруари руснаците повториха неведнъж, че няма никакво желание да атакуват Украйна и към страната се правят единствено военни обучение. След това Украйна бе нападната от съветската войска по три посоки.

Съединени американски щати остават скептични към съветското изказване за понижаване на военните дейности против Киев. Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че изтеглянето на съветски войски от Киев е минимално.

“Не сме уверени, че заплахата по отношение на столицата е фрапантно понижена “, сподели Кърби. За американските военни преместването на съветски войски не е евакуиране, а сменяне на позициите като оценките са, че огромни набези в други елементи на Украйна са към момента вероятни.

В ежедневната си оперативна актуализация генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че съветските елементи не престават да се отдалечават както от Киев, по този начин и от Чернигов, оповестява БНР>

Според украинските военни изтеглянето " евентуално е ротация на обособени елементи ", целяща да заблуди военното управление на Украйна и да сътвори " неправилно разбиране " за смисъла на тяхното разполагане. В известието се отбелязва, че руснаците не престават да “стреля и щурмуват “ покрай Донецк.

В същото време украинското външно министерство упреква Русия, че употребява морски мини, останали на склад в Крим след анексията на полуострова, за " провокация и дискредитиране на Украйна пред интернационалните сътрудници ". Украинците настояват, че откритите край турските крайбрежия съветски мини са остарели модели, каквито армията на Украйна не употребява към актуалната година.

Въпросните мини не са регистрирани във въоръжените сили на Украйна, а с тях " страната агресор се пробва да прикрие незаконните си действия в Черно море, които са противни на правилата и нормите на интернационалното морско и филантропично право и да избегне отговорността си за военни закононарушения и пиратство ", се споделя в известието на украинското министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР