Великобритания обвини руски хакери за намеси в процесите на демокрацията,

...
Великобритания обвини руски хакери за намеси в процесите на демокрацията,
Коментари Харесай

Руски хакери с ушанки разбиват световния ред

Великобритания упрекна съветски хакери за намеси в процесите на демокрацията, подриване на международния ред и удар против Запада. Хакерите си имат, съгласно " Гардиън ", и забавни имена: " Готината мечка ", " Вуду Мечка ", " Цар Тийм ", " Пясъчен червей " и прочие други. А в основата на хакерските офанзиви, стоял, несъмнено, Владимир Путин, който ръководел интервенциите по разтрошаване на западните демокрации през службата Главно разследващо ръководство (ГРУ), под чиято шапка работили хакерите.
Не се ли водеше Студената война едно време най-малко малко по-умно? Дори концепцията за отровения по поръчка на Путин Скрипал наподобява по-правдоподобно. Обвиненията, които се сипят от Запад на Изток от ден на ден нямат връзка с централния сървър на логиката. Казва се нещо от Тереза Мей и придворните ѝ министерства и служби, пуска се през " Гардиън " и " Би Би Си ", препечатва се от стотици медии, написа се, че Русия е направила някакво международно зло, след това обвиняването за международното зло се поддържа от останалите западноевропейски страни, които с " заявления " и " изказвания за поддръжка " се включват в ангелския хор на невинно-нежния обективен и хубав западен свят, който тайно и мръсно е нападнат от източната империя на злото. Не че Русия или Англия не са направили международни несгоди и не са способни да ги правят и отсега нататък, когато това дава отговор на ползите им. Но злото има някаква логичност, а не е бутафорна страхообразна агитация, която се препредава през медии и министерства, с цел да влезе и в главата на по-малко резистентната аудитория.
Какви са, въпреки всичко, тия съветски хакери?
Общо взето тролове, само че с малко по-висока компютърна просветеност. Това - най-малко съгласно пропагандата - са някакви доста зли персонажи, които основават заводи за влияние през обществените мрежи, създават подправени профили, които откакто натрупат с лековати статусчета известност ненадейно обръщат палачинката и почват да спамят неща единствено за политика, или пък вършат съмнителни уеб сайтове и страници, които със спонсорирани връзки постановат избрана политическа адженда във Фейсбук. Руските хакери са тия, които са те предиздвикали да лайкнеш някаква подправена вест, след това да я споделиш, след това да ти пратят сходна от този жанр, откакто са видели, че си клъвнал на първата, и лека бавно да те разработят през личните ти потребителски привички до степен, в която от естествен човек, който се мъчи да свърже двата края, само че пък обича в петък вечер да седне на пейката пред блока, с цел да изпие една мастика, да се трансформира в паравоенен хейтър-пехотинец, който сипе огън и ненавист по форумите, гласоподава за най-неподходящи политически водачи, ненавижда хубавите държавни управления и насъсква всички да избират нови и доста зли типажи, които да ги заместят. Още тук пораждат няколко въпросителни: по какъв начин по този начин руснаците се набиха в изконна западна територия и горделивост - технологиите, съумяха да разнищят механизмите и логаритмите им, проникнаха в най-дълбоките секрети на действието им, и най-после (такава е постоянно лансираната версия) направиха така, че да завоюва Тръмп и така че да се случи Брекзит и изобщо изцяло попиляха целия Запад? Какво ни оферирате да имаме вяра? Че някакви митични персонажи като " Готината мечка " и " Цар Тийм " (вероятно би трябвало да си ги представяме с ушанка, бутилка водка и портрет на Путин на стената) са по-мощни от програмистите на Зукърбърг и години наред не могат да бъдат прихванати от тях, с цел да могат необезпокоявано да чукат по кокалчетата на демокрацията и да я събарят в самите ѝ основи?
Ето какво споделя външният министър на Англия Джереми Хънт: " Действията на ГРУ са дръзки и безразборни – те се пробват да подриват и да се намесят в изборите в други страни. Нашето обръщение е ясно – дружно с нашите съдружници ние ще разобличаваме и отговаряме на опитите на ГРУ да подкопае интернационалната непоклатимост ".
С какво тези фрази са по-различни от общоприетата агитация на Студената война? Сега общо взето Захарова пък ще даде конференция, в която ще каже, че нищо от това, което споделят британците, не е правилно. На което те ще кажат, че казаното от руснаците не е правилно. На което руснаците ще кажат, че не е правилно, че не е правилно, че не е правилно. И така нататък.
През това време " Готината мечка " и " Цар Тийм " сменят чипа на милионите западноевропейски жители в едно мазе, а Путин стои до тях и боде от един буркан кисели краставички, до момента в който потупва своите таравиши по рамото. Всички се смеят с колонизаторски смях като герои от анимационен филм и възнамеряват по какъв начин да затрият Галактиката. Но единствено един британец може да ги спре. Това е той. Джеймс Бонд.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР