Великобритания обмисля да се откаже от танковете и това е

...
Великобритания обмисля да се откаже от танковете и това е
Коментари Харесай

Британската армия се отказва от танковете

Великобритания обмисля да се откаже от танковете и това е част от предложение за модернизиране на въоръжените ѝ сили, съобщи в. „ Таймс”, съобщи БГНЕС.

Според вестника държавното управление на страната изследва тази опция поради все по-големите разноски за модернизиране на танковете „ Challenger 2” на английските въоръжени сили, които бяха счетени за “остарели” предходната година. Британското министерство на защитата счита, че изменящият се тип на военните дейности изисква огромни вложения в кибер оръжията, галактически и други модерни технологии, написа изданието.

Съобщава се, че полемиките за отвод от танковете са част от държавен план, обвързван с външната политика, защитата и сигурността, който би трябвало да бъде приключен през ноември. “Въпреки че остава опцията да се обновят „ Challenger 2” или да се закупят танкове „ Leopard 2” от Германия, Англия към този момент разисква с сътрудниците от НАТО предлагането да се откаже от тежките бронирани машини и да преразгледа военния си принос към съюза”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР