Великобритания обеща да няма връщане към „твърда граница“ с Република

...
Великобритания обеща да няма връщане към „твърда граница“ с Република
Коментари Харесай

Великобритания обеща, че след Brexit няма да има твърда граница с Ирландия

Великобритания даде обещание да няма връщане към „ твърда граница “ с Република Ирландия, откакто излизането на страната от структурите на Европейския съюз стане факт, оповестява вестник The Telegraph.
Правителството в Лондон увери, че желае да избегне „ всяка физическа гранична инфраструктура " сред Ирландия и Северна Ирландия в границите на проектите за нови митнически договорености с Европейски Съюз.
Представителите на Уайтхол обявиха пред изданието, че Европейски Съюз ще бъде правно виновен за всяка твърда граница, наложена след Brexit, и настояха, че Англия е решена да бъде гъвкава по въпроса.
В документ държавното управление ще отхвърли предложенията, че митническата граница може да бъде преместена в Ирландско море, предупреждавайки, че концепцията не е „ жизнеспобна “ от конституционна и икономическа позиция, съобщи Фокус.
Министрите желаят „ невидима " граница сред Ирландия и Северна Ирландия, като се изключи инспекции за по-малките търговци, които съставляват повече от 80% от трансграничната търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР