Великобритания няма да напуснат Европейския съюз на 12 април. Това

...
Великобритания няма да напуснат Европейския съюз на 12 април. Това
Коментари Харесай

Атанас Семов: Брекзит няма да се случи на 12 април

Великобритания няма да изоставен Европейския съюз на 12 април. Това сподели професорът по право на Европейски Съюз и парламентарен арбитър Атанас Семов в предаването "120 минути " по БТВ.

Той добави, че преди две години е планувал, че на 29 март (датата, на която в началото трябваше да се случи Брекзит - б.р.) Обединеното кралство към момента ще бъде част от Европейския съюз.

Лондон е място, където всичко е допустимо в политически смисъл. Всичко може да се чака. Аз не чакам до 12 април да има утвърден план за Договор. Освен английският парламент, своята дума би трябвало да кажат още 27 национални Народното събрание – никакви гаранции няма, че всички държави-членки на Европейски Съюз ще одобрят контракта за излизане на Обединеното Кралство. Достатъчно е една страна да не ратифицира Договора, с цел да не влезе в действие, съобщи професорът по право на Европейски Съюз.

Според Семов, България би трябвало да се възползва от това предимство, с цел да контракти отпадането на точките от пакет "Мобилност ", които ощетяват българските превозвачи.

Ако в последна сметка, цялата процедура бъде извървяна и този пакет стане юридически акт, България и българските превозвачи разполагат с право на иск в съда на Европейски Съюз. Този пакет нарушава съществени правила на правото на Съюза. Доколкото познавам съда в Люксембург, той би го отменил, добави конституционният осъждам.

Експертът по право на Европейски Съюз е на мнение, че Брекзит няма да се случи в планувания период. Той добави, че е рационално във Англия да се проведат избори за европарламент.

Освен че би трябвало да има някакво съглашение, то би могло да планува фактическо овакантяване на Европейски Съюз по-късно – година, две, три. Да се даде време на Европейски Съюз и на Обединеното кралство да уредят значимите въпроси, да вземем за пример, роуминга, който касае стотици хиляди жители и бизнеса, сподели още Семов.

Конституционният арбитър уточни, че чака абсурдът с парцелите, закупени на под пазарните цени от властимащите, да се развие бързо и чака още оставки до дни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР