Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз, които

...
Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз, които
Коментари Харесай

Верховстад: Британия няма автоматично да депортира граждани на ЕС след Брекзит

Англия няма автоматизирано да депортира жители на Европейския съюз , които не са подали молба за правото да останат в страната след Брекзит, съобщи в петък координаторът на Европейския парламент по Брекзит Ги Верхофстад, представен от " Ройтерс ".

Верховстад, който се срещна с английските министри, в това число министърът по Брекзит Стивън Баркли, съобщи, че е бил укротен, че ще има гратисен интервал за тези, които не са подали молба за английската скица за открит статут до крайния период през юни 2021 година

" Какво ще се случи с тези хора даже след гратисния интервал. Е, няма да има автоматизирано депортиране ", разяснява Верхофстад пред БиБиСи.

" След гратисния интервал те ще имат опция да аплайват , като дават учредения, заради които не е било допустимо да го създадат в границите на нормалните процедури. "

Попитан за мненията на Верхофстад, представителят на премиера Борис Джонсън удостовери, че няма да има автоматизирано депортиране .
 900 000 европейци към момента не са подали документи за установен статут на Острова
900 000 европейци към момента не са подали документи за установен статут на Острова

Данните са изнесени ден след изразеното от Европейския парламент терзание, че жителите на Европейски Съюз са застрашени от дискриминация

" Ройтерс " заяви през ноември, че Англия заплашва да депортира жители на Европейски Съюз, в случай че не съумеят да аплайват в точния момент и ще са снизходителни единствено при изключителни условия.

Към края на предходната година са кандидатствали над 2,7 милиона от почти 3,5 милиона жители на Европейски Съюз , живеещи във Англия. По-рано тази седмица Европейски Съюз изрази угриженост по отношение на " конфликтни сигнали " за това какво ще се случи с тези, които не съумеят да го създадат в точния момент.

Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 януари , само че ще остане обвързана от всички правила на блока до края на 2020 година в границите на контрактувана преходна фаза, ориентирана към изглаждане на изхода.

Верхофстад добави, че жителите на Европейски Съюз, на които е възложен статут на уредено лице, желаят да им бъде възложен физически документ , с цел да могат да потвърдят, че имат право да останат .

Той изясни, че Англия е споделила, че преглежда опцията за това .

Говорителят на Джонсън съобщи, че не е осведомен с никакви планувани промени . " Схемата за уседналост ще даде на хората сигурен цифров статут, който в бъдеще удостоверява техните права и връзки към техния паспорт и персонална карта ", добавя той.
 Англия депортира жителите на Европейски Съюз без уседналост
Англия депортира жителите на Европейски Съюз без уседналост

1 милион от 3 милиона жители на Европейски Съюз във Англия би трябвало да подадат документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР