Великобритания незабавно ще прекрати свободата на движение за хора от

...
Великобритания незабавно ще прекрати свободата на движение за хора от
Коментари Харесай

Брекзит слага край на свободата на движение за хора от ЕС към Великобритания


Англия неотложно ще приключи свободата на придвижване за хора от Европейския съюз след Брекзит на 31 октомври. “Свободата на придвижване, както е сега, ще завърши на 31 октомври, когато Англия напусне ЕС”, съобщи говорителка на „ Даунинг стрийт “ 10, представена от БГНЕС. Тя добави, че държавното управление възнамерява “по-строги правила “ във връзка с хората, влизащи във Великобритания” като част от новата твърда позиция.

“В момента се създават детайлности за други промени на 31 октомври за нова имиграционна система”, съобщи говорителката.
Промяната идва на фона на възходящите опасения, че Англия ще напусне 28-членния блок без договорка след два месеца и половина.
Казано е за 3,6 милиона жители на Европейски Съюз, които към този момент са във Англия, да аплайват за “постоянен открит статут” по скица на вътрешно министерство, почнала от предшественика на Джонсън Тереза Мей.

Засега единствено към един милион са се сдобили с подобен статут.

През януари държавното управление на Мей съобщи, че ще приключи свободното придвижване “възможно най-скоро” след Брекзит без договорка, само че ще продължи да разрешава пристиганията на Европейски Съюз “само за временен период”.

Новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че избира основана на опита имиграционна система след Брекзит, само че занапред от „ Даунинг стрийт “ ще разкриват цялостните детайлности.

Критиците, представляващи жителите на Европейски Съюз, настояват, че той се пробва да избегне парламентарния надзор на променената си позиция към новите идващи след Брекзит и се притесняват, че тези, които към този момент са във Англия, могат да попаднат под действието на новите правила по простъпка.

„ Прекратяването на свободата на придвижване на 31 октомври ще докара до всеобща дискриминация против евентуално над 2 милиона жители на Европейски Съюз “, заявилобистката група на the3million в Туитър, като назова хода „ недомислен “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР