Великобритания не се отказва от дигиталния си данък, който трябва

...
Великобритания не се отказва от дигиталния си данък, който трябва
Коментари Харесай

Лондон държи на дигиталния си данък въпреки заплахата на САЩ за мита

Великобритания не се отхвърля от цифровия си налог, който би трябвало да влезе в действие през април, съобщи през днешния ден в Давос английският министър на финансите Саджид Джавид, представен от " Франс прес ".

Предвиждаме да въведем нашия налог върху цифровите услуги през април, съобщи Джавид на панел на Световния стопански конгрес в швейцарския зимен курорт, на който присъстваше и финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин, посочи Агенция Франс Прес.

Това е съответен налог и той се възприема като краткотраен. Ще бъде отстранен незабавно щом се откри решение в интернационален проект, добави английският финансов министър.

Мнучин съобщи, представен от в. " Уолстрийт джърнъл ", че италианският и английският импорт могат да бъдат обложени с спомагателни мита, в случай че тези страни не се откажат от проектите си да вкарат налог върху фирмите.

Според изданието президентът на Франция Еманюел Макрон след телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е съгласи да отсрочи въвеждането на цифровия налог във Франция до края на годината. Коментирайки обстановката, Мнучин дефинира решението като помирение, което е в основата на бъдещето решение на казуса. Той изрази вяра, че Италия и Англия, оповестили желание да вкарат подобен данък, няма да го създадат. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР