Великобритания не приема предложението на главния преговарящ на ЕС Мишел

...
Великобритания не приема предложението на главния преговарящ на ЕС Мишел
Коментари Харесай

Сън: Великобритания не приема офертата на ЕС за риболова

Великобритания не приема предлагането на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние за риболова, заяви английският в. " Сън ", представен от Ройтерс.

Офертата планува 15-18 % от цената на риболовната квота за европейски съдове в английски води да бъде възстановявана на Обединеното кралство.

Медии оповестиха, че се чака Барние да направи предлагането, обхващащо дълбоководния и океанския улов, само че съгласно " Сън " то е недопустимо за Лондон, защото значи, че Европейски Съюз към момента желае да резервира 80 % от достъпа до английски води, който има сега, осведоми Българска телеграфна агенция.

Постигането на съглашение за комерсиалните връзки след Брекзит остава допустимо макар дефицита на време и запазващите се разлики с Европейски Съюз, уточни английският основен договарящ Дейвид Фрост, представен от Франс прес.

" Късно е, само че съглашение към момента е допустимо и аз ще продължа договарянията, до момента в който не стане ясно, че към този момент не е (възможно - бел. ред). За да бъде допустимо вероятно съглашение обаче, то би трябвало изцяло да зачита суверенитета на Англия ", съобщи той с туит.

Очаква се през уикенда Фрост да възобнови договарянията с Барние, който в това време заяви, че към този момент не е под карантина и ще отпътува за Лондон по-късно през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР