Великобритания не остави шанс за нито един един златен медал

...
Великобритания не остави шанс за нито един един златен медал
Коментари Харесай

Британски триумф и в мъжкия спринт на 100 м в Берлин

Великобритания не остави късмет за нито един един златен орден в спринта на 100 метра на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин. След като по-рано през днешния ден Дина Ашър-Смит победи при дамите с нов народен връх на страната си от 10.85 секунди, Жарнел Хюз завоюва златото на 100 м при мъжете с нов връх на шампионатите от 9.95 секунди (0.0 м/сек).

В оспорвана битка със съотборника си Рийс Прескод той се наложи с 1 стотна от секундата. Прескод финишира втори за 9.96 сек с подравнен народен връх за младежи под 23 години. Ямаецът с турски паспорт Джак Али Харви съумя да се наложи в борбата за бронзовото отличие с 10.01 сек.

Третият представител на Англия във финала Чижинду Уджа записа персонален връх за сезона от 10.06 сек, само че малко не му доближи да се качи на почетната стълбичка. Младият италианец Филипо Торту остана пети с 10.05 сек.

Европейският рекордьор и бронзов медалист от Амстердам преди две години Джими Вико (Франция) не излезе във финала, откакто е получил травма.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР