Великобритания не може да очаква добри търговски отношения с Европейския

...
Великобритания не може да очаква добри търговски отношения с Европейския
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Свободата на движение е ключова за търговската спогодба с Лондон

Великобритания не може да чака положителни търговски връзки с Европейския съюз след Брекзит, в случай че не подсигурява свободното придвижване на европейските жители, предизвести през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако няма свободно придвижване на хората, не може да има свободно придвижване на стоките, услугите и капиталите ", аргументира се Урсула фон дер Лайен на конференция в Хърватия.

Нейното изявление е предизвестие към Англия, на която й следва да договаря комерсиалните си връзки с Брюксел, откакто напусне Европейски Съюз, както се чака, в края на този месец, отбелязва Франс прес.
Британското държавно управление на премиера Борис Джонсън даде да се разбере, че има намерение да постави завършек на свободното придвижване на хората, което до момента позволяваше на жителите на Европейски Съюз да живеят във Англия и на британците да пътуват и да живеят в страните членки на Европейския съюз.

Фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че идните месеци от преходния интервал след Брекзит ще бъдат месеци на интензивни договаряния. Представителите на Европейски Съюз ще договарят с упоритост и отдаденост и ще създадат, каквото могат, даде обещание тя.

В същото време председателката на Европейска комисия призна, че няма доста време.
За нас е значимо Англия да реши какъв брой близка желае да бъде с Европейски Съюз, акцентира Фон дер Лайен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР