Великобритания не може да коригира с фотошоп своя културен пейзаж

...
Великобритания не може да коригира с фотошоп своя културен пейзаж
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Не можем да коригираме с фотошоп културата и историята

Великобритания не може да " поправя с фотошоп " своя културен пейзаж и комплицираната си история, а в случай че го направи, това би било изкривяване на предишното, съобщи английският министър председател Борис Джонсън в разгара на разногласията по отношение на премахването на скулптури на исторически персони, съобщи Ройтерс.
" Ако стартираме да прочистваме историята и да заличаваме облиците на всички с изключение на тези, чиито възгледи подхождат на нашите, ще сме въвлечени в огромна неистина, в изкривяване на историята ни ", написа Джонсън в английския в. " Телеграф ".
Премиерът също така отбрани Уинстън Чърчил, като акцентира, че че е " неуместно и почтено за жалост ", че паметникът на някогашния министър-председател става обект на каквато и да било опасност, написа Българска телеграфна агенция.
" Той беше воин и аз чакам, че не съм единствен, като декларирам, че ще се съпротивлявам с всяка фибра на тялото си против всеки опитк да се махне тази скулптура от Площада на Народното събрание, и колкото по-скоро бъде свален защитния щит към нея, толкоз по-добре ", добави той.
Миналата седмица паметникът на някогашния английски министър председател беше обкръжен с железно защитно скеле, както и намиращият се наоколо Кенотаф - паметника на британците, починали през първата международна война. Много монументи на исторически персони бяха атакувани, когато антирасистките протестиращи, излезли на улицата след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, избраха статуите за цел на своето предизвикателство против имперското минало на Англия. По-рано този месец паметникът на Едуард Колстън, натрупал положение през 17 век от търговия с плебеи, бе съборен в пристанищния град Бристъл и хвърлен в морето.
Джонсън е обожател и биограф на Чърчил и някои негови доближени настояват, че се стреми да му подражава. Чърчил обаче е изразявал расистки и антисемитски възгледи и критици го упрекват за отхвърли да се доставя с храни Индия по време на глада през 1943 година, който взима над два милиона жертви - аспекти от неговото историческо завещание, за които съгласно някои отзиви не се приказва доста, отбелязва Ройтерс
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР