Великобритания не иска двойни стандарти, а искаме еднакви правила за

...
Великобритания не иска двойни стандарти, а искаме еднакви правила за
Коментари Харесай

Посланикът на Великобритания: Искаме еднакви правила за всички след Брекзит

Англия не желае двойни стандарти, а желаеме идентични правила за всички след Брекзит, сподели посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс, предава Българска национална телевизия.

Смятаме да въведем ново законодателство за придвижването ни, а тези, които към този момент са във Англия, желаеме да им дадем сигурност в региона на достъпа. Ако не са навършили 5 години престояване в кралството, ще им се даде документ за краткотрайно престояване, добави тя.

Трябва обаче да продължим и по тази причина са ни договарянията, разясни Хокинс. Тя открои, че има доста неща, по които сме съгласни при договарянията с Европейски Съюз.

" Но не се изчерпва цялата област на нашите взаимоотношения, 4-5 кръга на договаряния предстоят най-вероятно. Трябва да се обясни статутът на тези, които към този момент са в кралството и са получили към този момент поданство. Тези, които дойдат след Брекзит ще би трябвало да имат задоволително опция да потвърдят, че имат право на статут. "

Хопкинс разяснява и излизането на кралството от единния пазар.

" Изключихме участието си в единния пазар, тъй като в случай че останем, би трябвало да се съобразяваме с всички правила, само че ние желаем всеобхватно и заслужено съглашение с Европейски Съюз и ще имаме договаряния за ново съглашение за свободна търговия. Имаме синхоринизаронст на нашето законодателство с Европейски Съюз. Ще има минимални бариери сред Европа и Англия. "

" Митническите съглашение също се преразглеждат. Искаме да реализираме равен продан с други страни ", добави тя.

" Фокусът на договарянията е в тази посока. Промяната в статута би трябвало да е и по отношение на мигрантите, с цел да не стават жертви на употребата. Ще продължим да участваме в доста от европейските структури, да вземем за пример във връзка с разузнаването. "

Хопкинс се надява и в бъдеще просветителната система да остане налична за интернационалните студенти.

" Все още не е ясно каква ще е просветителната система след Брекзит. Засега остават старите условия, надяваме се през 2020 година студентите да се радват на същите условия. Този въпрос ще бъде разсикван в областта на това, кралството има за цел интернационалното привличане на студенти. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР