Великобритания не е услугата Amazon за доставка на оръжия за

...
Великобритания не е услугата Amazon за доставка на оръжия за
Коментари Харесай

Напрежение на върха: Британският военен министър скастри Украйна, че страната му не е Amazon за оръжия

Великобритания не е услугата " Amazon " за доставка на оръжия за Украйна и би било рационално, в случай че Киев покаже признателност за даренaта до момента военна помощ, с цел да убеди западните политици да ѝ дадат повече. Тези остри думи е отправил английският министър на защитата Бен Уолъс към украинското държавно управление по време на срещата на върха НАТО в Вилнюс.

Лондон е един от най-верните поддръжници на Киев след началото на войната, само че през последната седмица сред съдружниците има известно напрежение. То се породи към недопускането на Украйна за участие в НАТО в явен период и недоволствата на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос.

Бен Уолъс съобщи в прав текст, че " съветът " му към украинците е да имат поради, че ще би трябвало да убедят някои скептични политици във Вашингтон и други столици, че десетките милиарди лири, които се харчат за военна помощ на Украйна, си заслужават.

Британският боен министър напомня, че предходната година е пътувал до Украйна, където му е бил показан лист с оръжия.

" Знаете ли, ние не сме Amazon (сайт за доставки и търговия на дребно - б.ред). Казах им го още предходната година, когато пътувах 11 часа, с цел да ми дадат листата ", разяснява той пред кореспонденти

По-късно Зеленски показа, че е бил комплициран от думите на министъра, като добави, че Украйна постоянно е била признателна.

" Не знаех какво има поради и по какъв начин другояче да изразя думите си на признателност...но ние сме признателни на Англия ", съобщи той.

Британският министър председател Риши Сунак се опита да разсее напрежението, като посочи, че Украйна постоянно е изразявала своята признателност " по редица мотиви ".

В продължение на съвсем година съдружниците оказват помощ военно на Украйна в отбраната ѝ против съветската инвазия и все още са ѝ предоставяли редица оръжия, в това число ракети, бронирани машини, бойни танкове, а от скоро Съединени американски щати я снабдят и с касетъчни бомби.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР