Великобритания не би трябвало да предлага преференциален достъп на работници

...
Великобритания не би трябвало да предлага преференциален достъп на работници
Коментари Харесай

След Брекзит без преференции за работниците от ЕС във Великобритания

Великобритания не би трябвало да предлага преференциален достъп на служащи от Европейския съюз пред тези, които са отвън съюза, след Брекзит, сочи отчет, създаден по искане на държавното управление, представен от БГНЕС.
Независимият Консултативен комитет по миграцията (КСМ) съобщи, че решенията за това кой може да работи във Англия, откакто отпадне свободното придвижване с Европейски Съюз, би трябвало да се концентрира върху привличането на висококвалифицирани хора.
Премиерът Тереза Мей уточни, че е отворена за сходна концепция, като има информации, че разгласяване на това може да има на конференцията на Консервативната партия този месец.
Това обаче може да докара до проблеми при договарянията по Брекзит с Европейски Съюз.
Очакванията на Лондон за близки търговски връзки с блока евентуално ще бъдат свързани с настояванията за преференциален достъп на служащите от Европейски Съюз.
От КСМ споделят, че в случай че имиграцията не е част от договарянията за Брекзит, " предлагаме да се премине към система, в която да се ръководи цялата миграция без преференциален достъп за жителите на Европейски Съюз ".
„ Бъдещата политика " би трябвало да предизвиква висококвалифицираните служащи, защото има ясни доказателства, че те носят изгоди за обществените финанси на Обединеното кралство, нововъведенията и продуктивността. "
Комитетът предложи да се отстрани горната граница на броя на висококвалифицираните служащи от трети страни, който се позволява всяка година, и да се разшири, тъй че да включва повече умения.
Това може да засегне някои браншове, които са се развили бързо през последните години на фона на евтиния труд, като да вземем за пример производството на храни.
Правителството поръча отчета предходната година.
В изявление за Би Би Си в понеделник Тереза Мей предложи тя да даде на служащите от Европейски Съюз и отвън Европейски Съюз идентични права да работят във Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР