Великобритания назначи Кен Макалъм за новия шеф на контраразузнавателната служба

...
Великобритания назначи Кен Макалъм за новия шеф на контраразузнавателната служба
Коментари Харесай

Агентът, разследвал отравянето на Скрипал, става шеф на британската служба МИ5

Великобритания назначи Кен Макалъм за новия началник на контраразузнавателната работа МИ5.

Макалъм е един от огромните експерти на сцената на английския шпионаж. Зад гърба си има близо 25-годишен стаж в службата, съобщи „ Ройтерс “.
Година след офанзивата против Скрипал: Тереза Мей посети Солсбъри Нападението навреди и на бизнеса в града
Той води отговорът на службата при опита за ликвидиране на съветския двоен сътрудник Сегрей Скрипал и щерка му Юлия, които хипотетично бяха натровени със руски препарат „ Новичок “ през 2018 година Един английски жител почина.

Англия упрекна Русия за нападението, а от Кремъл отхвърлиха да имат някаква роля в отравянето, макар че Западните сили изгониха редица съветски шпиони, работещи под дипломатическо прикритие.

Макалъм дава отговор и за антитерористичните следствия в навечерието на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година
Къщата на Сергей Скрипал в Солсбъри към този момент е оповестена за безвредна Около 190 военни и екипи от експерти направиха работата по обеззаразяването
Неговото предопределение беше оповестено от вътрешния министър Прити Пател. Той ще наследи на поста Андрю Паркър, който се отдръпва през април.

Паркър е на поста от 2013 година Той се задържа повече време на позицията, с цел да обезпечи постоянен преход по време на развода сред Лондон и Брюксел.

„ Нашият народ и нашите сътрудници се стремят да опазят страната и постоянно са подготвени да положат старания това да се случи. Отдадох кариерата си на това и в този момент е голяма привилегия да поведа службата “, изясни новият началник на МИ5.
bTV Репортерите: " Новичок " с изминал период Шпионски сюжети 30 години след рухването на Желязната завеса
Службата е учредена през 1909 година за противопоставяне на немски шпиони в годините преди Първата международна война. В момента работешите в МИ5 са към 4000 души.

Водещи цели на Макалъм отпред на службата ще са да употребява бързо-развиващите се благоприятни условия, предоставени от модерните технологии, в това число и машинното образование (Machine learning).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР