Великобритания настоява Европейският съюз да ѝ изплати 1,14 милиарда евро,

...
Великобритания настоява Европейският съюз да ѝ изплати 1,14 милиарда евро,
Коментари Харесай

Великобритания иска 1,14 млр. евро от ЕС заради Галилео

Великобритания упорства Европейският съюз да ѝ изплати 1,14 милиарда евро, в случай че бъде изключена от сателитния план " Галилео " след Брекзит.
Очаква се през днешния ден английското министерство за излизане за Европейския съюз да показа отчет за плана за сателитна навигация и решението на Брюксел да откаже достъп на Лондон до криптираните му сигнали.
Очаква се това да увеличи опцията за възобновяване на английската инвестиция в системата от 1 милиарда лири, разяснява в. “Дейли Телеграф “.
Англия изигра съществена роля в създаването на " Галилео " - опция на GPS на Съединени американски щати, която се чака да бъде изцяло функционираща през 2026 година
Лондон предизвести, че отстраняването му от плана може да има последствия за бъдещото му партньорство в региона на защитата с Европейски Съюз.
" Условията за съдействие на Англия по " Галилео " са значим тест за дълбочината на оперативното съдействие и шерването на информация, планувани в границите на партньорството за сигурност ", е позицията на Англия.
Тя изисква продължение на английския достъп до предпазения сигнал и правото да се конкурира за контракти.
Англия се стреми да развие своя лична, обособена система, в случай че Европейски Съюз резервира позицията си, и също по този начин повдигна въпроса за потреблението от страна на " Галилео " на английските отвъдморски територии като мониторингови бази.
Вестник " Таймс " заяви в четвъртък, че решението за блокиране на Англия се управлява от " подкрепяна от Германия клика “ в Европейската комисия, и че това е предизвикало раздор с френските управляващи, които съгласно известията са недоволни от проекта.
Испания, Швеция, Холандия и балтийските страни също се опълчиха на отхвърли за достъп до Англия, се споделя в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР