Великобритания намали с 5000 броя на смъртните случаи от пандемията

...
Великобритания намали с 5000 броя на смъртните случаи от пандемията
Коментари Харесай

Великобритания коригира броя на жертвите на COVID-19

Великобритания понижи с 5000 броя на смъртните случаи от пандемията на ковид, откакто преразгледа методиката на вписване на умрелите, предава AFP, представена от БГНЕС.
В Англия човек, който е починал във всеки един миг след позитивен тест, преди този момент би бил преброен като жертва на ковид, без значение от повода за гибелта.
В момента единствено тези, които умират в границите на 28 дни след позитивен тест, ще бъдат включени в статистиката на смъртността.
Официалният брой на хората, умряли от вируса във Англия, е понижен от 46 706 на 41 339 при новата система, което е спад от 12%.
" Начинът, по който броим смъртните случаи при хора с ковид в Англия, в началото е определен, с цел да се избегне подценяването на заплахата от пандемията в ранните й стадии ”, споделя Джон Нютон, виновен за възстановяване на здравните грижи в Public Health England.
Новата цифра значи, че Англия в този момент има по-малко смъртни случаи от Индия, само че към момента е една от най-засегнатите страни в света и има най-висока смъртност в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР