Великобритания наложи санкции на още 14 души в рамките на

...
Великобритания наложи санкции на още 14 души в рамките на
Коментари Харесай

Великобритания санкционира руснаци за принудително депортиране на деца

Великобритания наложи наказания на още 14 души в границите на санкционните си ограничения против Русия, в това число съветския министър на културата Олга Любимова и министъра на образованието Сергей Кравцов , съобщи Ройтерс. 11 от глобените са взели участие в насилственото депортиране на украински деца.

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели, че глобите се постановат на лица, които са подкрепили упавлението на съветския президент Владимир Путин, в това число програмата за принудително пренасяне на деца.

" В своята смразяваща стратегия за наложително депортиране на деца и изпълнената с ненавист агитация, популяризирана от неговите лакеи, виждаме същинските планове на Путин - да изтрие Украйна от картата “, сподели Клевърли.

По-рано този месец Русия заяви, че е довела към 700 000 деца от спора в Украйна на съветска територия. Според Москва програмата ѝ за извеждане на деца от Украйна на съветска територия цели да отбрани сираците и децата, изоставени в зоната на спора.

Според украинските управляващи доста деца са били нелегално депортирани, а Съединени американски щати споделят, че хиляди деца са били принудително изведени от домовете си. Украинското министерство на интеграция на окупираните територии заяви, че над 19 400 украински деца сега се считат за нелегално депортирани.

Любимова е глобена за оказване на поддръжка на поощряване на политики и дейности, които " дестабилизират Украйна или заплашват териториалната й целокупност ".

През април Парламентарната асамблея на Съвета на Европа одобри в четвъртък, с която за геноцид.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР