Великобритания може да загуби почти 500 хиляди работни места и

...
Великобритания може да загуби почти 500 хиляди работни места и
Коментари Харесай

Кметът на Лондон предупреди, че без Брекзит сделка, Великобритания може да загуби до 500 хиляди работни места



Англия може да загуби съвсем 500 хиляди работни места и вложения за към 50 милиарда паунда през идващите 12 години, в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение с Европейския съюз, се показва в отчет, поръчан от кметът на Лондон Садик Хан, който е представен от Ройтерс.

В този отчет, консултантската икономическа организация Cambridge Econometrics преглежда пет разнообразни сюжета при излизането на Англия от Европейски Съюз - от най-тежката до най-меката форма на Брекзит, като в това време се прави и разбивка на икономическото влияние върху девет значими бранша - от строителството до финансовата сфера.

Изследването показва, че в сюжет, при който няма комерсиална договорка, промишлеността, която ще пострада най-лошото е тази на финансовите и на професионалните услуги, губейки цели 119 хиляди работни места в цялата страна.

Ако държавното управление продължава да се оправя зле с договарянията, можем да се насочим към едно цяло десетилетие на по-нисък стопански напредък и на по-малка претовареност, означи кметът на Лондон и добави: Министрите бързо изчерпват времето за осъществяване на договарянията с Европейски Съюз.

Ройтерс припомня, че в скоро време Англия и Европейски Съюз ще би трябвало да започват доста по-трудните диалози, които да дефинират бъдещите търговски взаимоотношения, откакто през предишния месец беше постигано съглашение във връзка с общите условия за уреждането на развода.

Сблъсъкът на Англия и Европейски Съюз по отношение на бъдещия достъп до единния европейски пазар на голямата промишленост на финансови услуги, основана най-вече в Лондон, се обрисува като една от основните противоречиви тематики в договарянията за Брекзит преди Обединеното кралство да напусне публично блока през март 2019-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР