Великобритания може да тръгне към предсрочни парламентарни избори, предаде Би

...
Великобритания може да тръгне към предсрочни парламентарни избори, предаде Би
Коментари Харесай

Великобритания отива към предсрочни избори

Англия може да тръгне към предварителни парламентарни избори, съобщи Би Би Си, представена от Блиц.

Според източник от канцеларията на премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън правителството може да отдръпна своя проектозакон за Брекзит (излизането от ЕС).

Това ще стане, в случай че той не бъде утвърден в Камарата на общините (долната камара на органа на законодателната власт), както и при положение, че Брюксел даде пролонгация за Брекзит. Тогава кабинетът може да изиска нови избори за парламент.

" Ако в парламента  още веднъж блокират нашето предложение и се изкажат за пролонгация на Брекзит, плануван за 31 октомври, ние няма да си губим времето с тези депутати ", е декларирал източник от " Даунинг стрийт " 10. Според думите на събеседника на медията вотът за парламент може да се състои даже преди Коледа.

Джонсън пред Би Би Си е споделил: Тези, които ще се опълчват на нашия план, ще предадат Британия в ръцете на Европейски Съюз.

Според английското законодателство ексклузивен избор за парламент може да се свика, в случай че 2/3 (66 процента) от общо 650-те депутати в Камарата на общините гласоподават за предварителни парламентарни избори. Консервативната партия на Джонсън има 288 представители или 44%.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР