Великобритания може да постигне такова решение за търговските си отношения

...
Великобритания може да постигне такова решение за търговските си отношения
Коментари Харесай

Макрон смята за възможна "специална" сделка за Брекзит

Великобритания може да реализира такова решение за комерсиалните си връзки с Европейски Съюз след Брекзита, каквото желае, при особени условия. Възможно е тези връзки да бъдат по-тесни, в сравнение с при нормално съглашение за търговия, само че Англия няма да може да си избира до каква част от единния пазар на Европейски Съюз да има достъп. Това съобщи в изявление за Би Би Си френският президент Еманюел Макрон, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разбира се, ще получите своето решение. " " Но този специфичен метод (на споразумяване на въпроса) би трябвало да остане правилен на правилото да се резервира единният пазар ", предизвести Макрон.

Англия не може да има цялостен достъп до пазара, без да способства за бюджета на Европейски Съюз, без да одобри по този начин наречените " четири свободи ", в това число свободното придвижване на хора, и без да одобри юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз, съобщи Макрон.

Твърдото мнение на Брюксел накара английския министър председател Тереза Мей да изключи опцията Обединеното кралство да продължи да бъде част от единния пазар. Тя отстоява тезата, че свободното придвижване на служащи и юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз опонират на решението, взето на референдума от 2016 година за излизане на Англия от съюза.

Бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел може да бъдат вид, който е нещо приблизително сред цялостен достъп и съглашение за търговия, сподели Макрон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (150)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР