Великобритания може да откаже да плати дълговете си към Европейския

...
Великобритания може да откаже да плати дълговете си към Европейския
Коментари Харесай

Лондон може да не плати "сметката" за Брекзит, ако ЕС не спази обещаното за търговията

Великобритания може да откаже да заплати задълженията си към Европейския съюз след Брекзит, в случай че Брюксел не съблюдава обещанието си за бъдеща договорка за свободна търговия, обявиха пред " Политико " трима високопоставени английски чиновници.

Предложението, което евентуално ще разгневи Брюксел, се преглежда в държавното управление като незабавна мярка, която да отбрани Англия от обилни политически пречки в английската тактика за Брекзит.

Според законите на Европейски Съюз Брюксел не може да контракти комерсиална договорка с Англия, до момента в който тя не напусне блока. Това обаче слага английския министър председател Тереза Мей в неуместната позиция да подписва документи за " бракоразвод " и да се ангажира със " сметката " за излизането от Европейски Съюз без законова гаранция за това по какъв начин ще наподобяват новите връзки - нещо, което не се харесва на редица депутати.

Според почитан английски чиновник Брюксел би трябвало да осъзнае, че без гаранции за бъдещата търговия, контракта за напукане на Европейски Съюз няма да бъде подсилен от депутатите. Попитан дали Англия може да откаже да заплаща, той отговори: " Това е едно от няколкото неща, които евентуално може да създадем ".

Двама други високопоставени чиновници в държавното управление, осведомени с английската тактика в договарянията, потвърдиха, че прекъсването на парите се обмисля като незабавна мярка, в случай че Брюксел не съблюдава своята част от ангажимента.

В понеделник представителят на Мей удостовери, че въпреки Англия да приема, че не може публично да подпише ново комерсиално съглашение преди Брекзит, Лондон желае уговорките за бъдещата търговия да бъдат контрактувани на процедура преди излизането на страната през март 2019 година

Европейски Съюз отдавна упорства, че парите, които съгласно него Англия дължи, не са " сметка за Брекзит ", а изисквани по закон отговорности, с които Англия се е съгласила до момента в който е била членка на Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (170)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР