Великобритания може да организира втори референдум за брекзит до една

...
Великобритания може да организира втори референдум за брекзит до една
Коментари Харесай

Великобритания може да организира втори референдум

Великобритания може да провежда втори референдум за брекзит до една година. Това е написано в документ, показан на английските депутати. От кабинета на премиера обаче са безапелационни, че втори референдум няма да има.
Британският парламент изрично отхвърли договорката по развода с Есвропейския съюз, само че във избор на съмнение реши да остави Тереза Мей на поста министър-председател. Сега на ход е "План Б ", който ще бъде показан в понеделник и се чака да бъде гласуван на 29 януари.
„ Депутатите демонстрираха какво не желаят. Трябва всички дружно да работим градивно, с цел да реализираме това, което Народното събрание иска”, уточни министър председателят Тереза Мей.
От опозицията пристигнаха първи сигнали за възможен нов референдум.
„ Ако държавното управление остане непримиримо, в случай че поддръжката на за алтернативата на лейбъристите бъде блокирана в партийна полза и страната се сблъска с евентуалната злополука да няма договорка, тогава наш дълг е да погледнем други благоприятни условия, в това число - публичен вот”, съобщи Джереми Корбин.
Тереза Мей е безапелационна, че няма да желае удължение на крайната дата за овакантяване на съюза - 29-ти март. Мей стартира телефонен маратон с европейските водачи в търсене на решение, а еврочиновниците се приготвят за сюжета с най-вече незнайни - брекзит без договорка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР