Великобритания може да очаква по 50 000 нови случая на

...
Великобритания може да очаква по 50 000 нови случая на
Коментари Харесай

Мрачна прогноза: По 50 000 нови случая на коронавирус дневно във Великобритания

Великобритания може да чака по 50 000 нови случая на заразявания с на ден доникъде на октомври и по 200 жертви на ден през идващите месеци. Това е мрачното предизвестие на основните съветници на държавното управление по въпроси на медицината и науката.
Страната би трябвало да бъде готова за огромни ограничавания през идващите 6 месеца, включващи зимата, когато се чака вирусът да се развихри, съобщи здравният консултант професор Крис Уити. Той посочи, че равнищата на смъртност от ковид са доста по-високи от тези на сезонните грипове и хората би трябвало да знаят, че този вирус е по-опасен, предава БНР.
 Бивши английски министър председатели подлагат на критика Джонсън за Brexit Бивши английски министър председатели подлагат на критика Джонсън за Brexit
Бившите английски министър председатели Тони Блеър и Джон Мейджър приканиха Народното събрание да отхвърли " срамния опит ", както се показаха, на Борис Джонс...
Научният консултант Патрик Валанс пък очерта апокалиптична картина с 200 или повече жертви на ден към края на годината, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения. След тези изказвания от Даунинг стрийт оповестиха, че Борис Джонсън ще ръководи изключителна среща на Комитета за спешни обстановки „ Кобра “ на следващия ден сутринта. След това министър председателят ще направи изказване в Камарата на общините.
Повече от 13 милиона британци към този момент са в местна карантина в Северна Англия, Мидландс, Шотландия и Уелс. Кметът на Лондон Садик Хан прикани министрите за налагане на по-строги ограничения в столицата. Междувременно Джонсън бе упрекнат, че е бил скрито в Италия сред 11 и 14 септември, съгласно вестник „ Република “. Това обаче бе отречено от Даунинг стрийт, където споделиха, че на 12 септември министър председателят е бил на кръщенето на сина му и то в наличието на по-малко от 30 души, както повеляват разпоредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР