Великобритания може да има своите жълти жилетки при провал на

...
Великобритания може да има своите жълти жилетки при провал на
Коментари Харесай

Ще се появят ли жълти жилетки на Острова при провал на Brexit?

Великобритания може да има своите " жълти жилетки " при неуспех на напускането на Европейския съюз. Походът на Найджъл Фараж в поддръжка на Brexit може да прерасне в аналог на френското протестно придвижване. " Ако Brexit не се състои, ще забележим хората да излизат на улиците и да вършат същото като тях ", предизвестява Ричард Тайс, предприемач, непосредствен до Фараж, представен от в. Le Monde.
Включилите се в похода на Фараж поддръжници на Brexit следят с огромно терзание " окопната война " в английската Камара на общините, довела до поддръжка за удължение на периода на Brexit. Очаква се английският министър председател Тереза Мей да предложи на депутатите да гласоподават за трети път за постигнатото съглашение с Брюксел.
Ако предлагането ѝ още веднъж бъде отхвърлено, тя заплашва ще изиска огромно увеличение на периода за напускането на Европейски Съюз - което съдържа риска, че Brexit може в никакъв случай да не се състои. Участващите в митинга в поддръжка на излизането от Европейски Съюз се усещат предадени както от Лондон, по този начин и от Брюксел, отбелязва в. Le Monde.

The politicians in Westminster think they can walk all over us, so today we began our march from Sunderland straight back to them. #MarchToLeave pic.twitter.com/QZfkYaGWSS
— Nigel Farage (@Nigel_Farage) March 16, 2019 През уикенда английското държавно управление прави всичко по силите си, с цел да убеди депутатите в националния парламент да поддържат постигнатото от Мей съглашение на гласуването, което може да се състои още на следващия ден, написа английският в. Guardian в публицистична публикация. Водят се рисковани договаряния, изключително от страна на северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП), само че има ясни признаци, че Мей още веднъж пробва да наложи своя метод към Brexit.
Тя може да си разреши това единствено поради решенията, признати от английските депутати във вторник и сряда предходната седмица. Те се опълчиха на Brexit без съглашение, поддържаха удължение на периода за договарянията и единствено два гласа не им доближиха за вдишване на контрола над процеса на овакантяване на Европейски Съюз. С това депутатите сътвориха опция за реализирането на голям брой благоприятни условия, в това число доста по-мек вид на Brexit и втори референдум.
Премиерът залага, че депутатите от нейната партия ще се уплашат от тази нова неустановеност задоволително, с цел да поддържат позицията ѝ. Особени терзания провокира фактът, че Европейски Съюз може да упорства за присъединяване на Англия в изборите за Европейски парламент в подмяна на съвсем неизбежното удължение на периода за договарянията.

След седмици, в които без терзания гласоподаваха срещу постигнатото от Мей съглашение с Брюксел, даже твърдите поддръжници на излизането на Европейски Съюз са подложени на напън да не рискуват всичко - и част от този напън идва от личните им гласоподаватели, а не от водачите на Консервативната партия. За мнозина депутати позицията на ирландските юнионисти ще бъде от решаващо значение, отбелязва Guardian.
Всичко това води до три извода. Първият: натискът от съперниците на напускането на Европейски Съюз и поддръжниците на " мекия " Brexit има резултат. Техните сили имат превес, те имат по-добри причини, по-устойчива поддръжка и в последна сметка, по-голямо въздействие.
Вторият извод е, че тези събития можеха да бъдат планувани. Националното разделяне по въпроса за Brexit изискваше взаимни отстъпки и правене на избори, изключително във връзка с единния пазар и митническия съюз, които Лондон трябваше да се стреми да резервира. Парламентът стартира да възвръща салдото, който методът на премиера се стреми да унищожи.
BREXIT БЕЗ СПОРАЗУМЕНИЕ - КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ?
Третият извод е, че всичко това ще продължи. Дори в случай че Мей успее да убеди депутатите да поддържат съглашението с Брюксел, това няма да бъде краят: то се отнася до напускането на Европейски Съюз, само че следва да бъдат контрактувани бъдещите връзки. Фанатиците от нейната страна желаят те да бъдат минимални, поддръжниците на единството на Англия се нуждаят от мощни връзки. Процесът на Brexit се проваля, на първо място тъй като той е неприятна концепция и в този момент от ден на ден хора го виждат. Независимо дали ще завоюва гласуването, Мей е на път да загуби разногласието, акцентира в. Guardian.
" Тези от нас, които постоянно са считали, че Brexit е неприятна концепция, в този момент би трябвало да са удовлетворени. Но ние не сме, или най-малко аз не съм. Причината е явна. Много от нещата, от които се страхувахме, се случиха или може да се случат. Още по-лошо е това, че следствията не са лимитирани до границите на Англия ", написа Робърт Самюълсън във в. Washington Post. "
Дори груба оценка на позициите на огромните центрове за разбори във Вашингтон демонстрира - не изключително изненадващо - че множеството от тях считат, че Англия е изправена пред мрачни стопански вероятности.
Макар че страните от Европейски Съюз също биха изгубили прочут експорт към Англия, техните загуби биха били надалеч по-малки от тези на английския експорт към континента. Следователно те могат да бъдат обезщетени надалеч по-лесно със усилване на износа към други страни, се споделя в отчет на Института за интернационална стопанска система " Петерсън ".
Британските загуби не са чисто теоретични - някои компании към този момент афишират, че стопират производството си във Англия, а банки реалокират огромни финансови активи от Лондон към континента. Има съществени опасения, че английската столица ще загуби обичайна си позиция на водещ финансов център. В същото време хаосът, объркването и несъгласията в напъните на английския парламент да откри постоянна политика за Brexit евентуално подкопават съществено доверието в политическата система на страната и способността ѝ да притегля вложения.
По-големият и по-голям въпрос е този за бъдещето на международната комерсиална система. Резултатите от Brexit са единствено дребна част от по-голям въпрос. Разпада ли се международната комерсиална система, изграждана през последния половин век? Или проблемите са просто краткотрайни? Историята чака отговор, написа в. Washington Post.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР