Великобритания категорично отхвърли каквото и да било сътрудничество с Русия

...
Великобритания категорично отхвърли каквото и да било сътрудничество с Русия
Коментари Харесай

Лондон: Няма да допуснем Русия в разследването! Това е перверзия

Великобритания изрично отхвърли каквото и да било съдействие с Русия за следствието на случая с отровения съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи организация „ Ройтерс “.

Британската делегация на специфичната среща на Организацията за възбрана на химическите оръжия в Хага дефинира като „ перверзия “ препоръчаното от Русия общо следствие. Сергей Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия бяха отровени на 4 март на английска земя.

Британската делегация на срещата разгласи, че желанието на руснаците да се включат в следствието е диверсионна тактичност, целяща повече дезинформация по случая, както и отбягване на въпросите, на които съветските управляващи би трябвало да отговорят.

Учените от английската лаборатория за биологически и химически оръжия оповестиха, че при нападението против Скрипал е употребявано вещество от категорията на „ Новичок “, само че все пак няма доказателства, че Русия стои зад покушението.

Кремъл отхвърля да има пръст в тази ситуация и прикани британците да се извинят. „ Тереза Мей и Борис Джонсън ще би трябвало по един или различен метод да погледнат в очите сътрудниците си от Европейския съюз и да се извинят на Русия. Този патова обстановка стигна прекомерно надалеч “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР