Великобритания изпрати в Полша четири изтребителя Тайфун за защита на

...
Великобритания изпрати в Полша четири изтребителя Тайфун за защита на
Коментари Харесай

Великобритания прехвърля изтребители Тайфун в Полша

Великобритания изпрати в Полша четири изтребителя " Тайфун " за отбрана на страната от евентуални закани от страна на Русия. Това съобщи министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс, представен от " Мирър ".

" В отговор на молбата на нашите полски другари, " тайфуните " на Кралските военновъздушни сили кацат в Полша, до момента в който аз приказвам, с цел да поддържа нашия съдружник в НАТО на фона на възходящата опасност от съветска интервенция ", сподели той на конференция на Консервативната партия в Манчестър, представен от " Мирър ".

Шапс назова този ход " мощен метод " да покаже на президента Владимир Путин , че Англия ще оказва помощ на своите съдружници в отбраната на свободата и демокрацията.

- Изтребители, които са на въоръжение освен във Англия, само че и в Германия, Италия, Испания и други страни. " Тайфунът " може да носи ракети " въздух — въздух " и " въздух — земя ". Изтребителят може да се издигне на височина над 16 км.

През последните месеци се усили напрежението на границата сред Полша и Беларус, която влиза в съюзна страна с Русия, което включва основаването на единно отбранително пространство, по отношение на което Варшава стартира да усилва военното си наличие в този регион . Причината е частичното предислокиране в Беларус на силите на ЧВК " Вагнер " след несполучливия протест в Русия.
 Полша публично: Ракетата, паднала предходната година в страната, е украинска
Полша публично: Ракетата, паднала предходната година в страната, е украинска

Варшава съжалява, че Украйна не е сътрудничила в следствието

Например Полша, наред с други неща, упрекна вагнерийците, че се пробват да преминат границата. В края на август Полша, Латвия, Литва, които имат обща граница с Беларус и Естония желаеха изтеглянето на бойците на ЧВК .

Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели, че " Вагнер " споделя опита си с беларуските военни. Той означи през юли, че бойците от ЧВК от време на време желаят на Запад " да отидат на екскурзия до Варшава.
 Полша отхвърли да е нарушавала границата с Беларус
Полша отхвърли да е нарушавала границата с Беларус

Напрежение в района

Двете страни също си размениха обвинявания за прекосяване на границите с въздухоплавателни средства. Например на 28 септември беларуското министерство на защитата съобщи, че полски хеликоптер е влезнал два пъти във въздушното пространство на страната. Варшава отхвърли тези обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР