Великобритания измести Полша от върха в последния момент на Европейското

...
Великобритания измести Полша от върха в последния момент на Европейското
Коментари Харесай

Великобритания измести Полша от върха в последния момент на Европейското по лека атлетика

Великобритания измести Полша от върха в последния миг на Европейското по лека атлетика
Англия завоюва класирането по медали на Европейското състезание по лека атлетика, което завърши през вчерашния ден в Берлин. До последния миг изглеждаше, че ще има исторически успех за Полша, само че британците завоюваха последните две дисциплини на шампионата - щафетите 4х100 при мъжете и дамите, с цел да се изкачат на върха.

Поляците преобладаваха в огромна част от хвърлянията, като завоюваха тласкането на гюле и хвърлянето на чук, както при мъжете, по този начин и при дамите. Представителите на страната се показаха мощно и на пистата, печелейки златни медали на 800 метра при мъжете, 400 метра при дамите и женската щафета 4х400. Към седемте си златни медала, поляците прибавиха четири сребърни и един бронзов.

Половин час преди края на Европейското състезание Полша водеше на Англия с два златни медала, само че островитяните потвърдиха, че сега са без конкуренция в спринта на Стария континент, като завоюваха двете щафети 4х100, с цел да изравнят Полша по трофеи и да ги изпреварят, с помощта на обстоятелството, че имат пет сребърни и шест бронзови. Големият воин за британците бе Дина-Ашър Смит, която постави тройната корона на главата си - трофеи от бяганията на 100, 200 и 4х100 метра. Жарнел Хюз сграбчи златото на 100 метра при мъжете, а в дългия спринт Нетаниъл Мичъл-Блейк остана втори след феноменалния Рамил Гулиев. За обрата в заключителния ден на шампионата способства и Лора Мюир, която изрично завоюва купата на 1500 метра.

На трето място в генералното класиране по медали приключиха домакините от Германия, а със сребърния орден на Мирела Демирева във високия скок България дели 21-та позиция с Азербайджан и Словакия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР