Великобритания избегна рецесията, но отчете най-слабия икономически растеж от 2010

...
Великобритания избегна рецесията, но отчете най-слабия икономически растеж от 2010
Коментари Харесай

Великобритания избегна рецесията, но отчете най-слабия растеж от 2010 г.

Великобритания избегна рецесията, само че регистрира най-слабия стопански напредък от 2010 година, оповестяват " Ройтерс " и други медии.

Службата за национална статистика на Обединеното кралство показа данните на фона на забавената международна стопанска система и опасенията, че Брекзит може да засегне бизнес вложенията и производството.

На годишна база Брутният вътрешен продукт се забави до 1.0% от 1.3% през третото тримесечие - най-слабото показване от първото тримесечие на 2010 година и под прогнозата на икономистите от 1.1 на 100.

Брутният вътрешен продукт се усили с 0.3% през третата четвърт (юли-септември) на 2019 година Английската банка предвиждаше растеж от 0,4 на 100, както и икономистите..

Икономиката на Обединеното кралство беше на ръба на криза - механически, когато бъде регистриран негативен растеж две поредни тримесечия - откакто през второто тримесечие (април-юни) стопанската система се сви с 0,2%.

Миналата седмица Английската банка усили прогнозата си за представянето на стопанската система за 2019 година до 1.4% от 1.3 на 100. Това би означавало същият напредък като през 2018 година и най-слабото разширение на стопанската система от финансовата рецесия, до момента в който Английската банка планува в допълнение закъснение до 1.3% през 2020 година

Британската стопанска система стартира да се забавя от референдума през 2016 година, когато отчиташе напредък от повече от 2% на година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР