Великобритания има за цел да изпрати в Руанда първата група

...
Великобритания има за цел да изпрати в Руанда първата група
Коментари Харесай

Великобритания изпраща първите бежанци в Руанда на 14 юни

Англия има за цел да изпрати в Руанда първата група незаконни мигранти след две седмици, оповестява " Ройтерс ".

Стъпката е част от политика, която съгласно държавното управление е предопределена да разбие мрежите за трафик на хора и да спре потока от мигранти през Ламанша.

През април кабинетът на Борис Джонсън разгласи желанията си да изпрати част от хората, потърсили леговище във Англия, в Руанда. Този проект обаче провокира рецензии както измежду Консервативната партия на Джонсън, по този начин и отвън нея, а също и от доста благотворителни организации.

Днес английското министерство на вътрешните работи заяви, че на първата сходна група мигранти са изпратени публични писма, в които се показва, че те се изпращат в Руанда, с цел да " възстановят живота си в сигурност ".
 Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда
Лондон подложен на критика за плануваното пращане на бежанци в Руанда

От нелегално и рисково до опити за отбягване от абсурда " Партигейт "

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател изясни, че се чака първият полет на мигранти до Руанда да е на 14 юни.

Планът за изпращане на нежеланите бежанци в Африка идва в миг, когато Джонсън е изправен пред възходящата опасност от избор на доверие, защото някои от неговите законодатели декларират, че са изгубили доверие в неговото водачество поради абсурда с " Партигейт ".

Притесненията по отношение на имиграцията бяха значителен фактор при гласуването за Брекзит през 2016 година и Джонсън беше под напън да извърши обещанието си да " си възвърне контрола " върху английските граници.

Миналата година над 28 000 мигранти минаха от континентална Европа във Англия, най-вече с дребни лодки.

Правителството отхвърли рецензиите, че в новата политика липсва съчувствие, наблягайки, че е по-лошо да се предизвиква система, при която доста хора, търсещи леговище, са експлоатирани от трафиканти.

Не се разяснява какъв брой мигранти ще поемат към Руанда с първия проведен от държавното управление полет.
 Англия ще праща бежанци в Руанда Обновена
Англия ще праща бежанци в Руанда

Решението провокира остро недоволство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР