Великобритания има срок до 12 април да одобри споразумението за

...
Великобритания има срок до 12 април да одобри споразумението за
Коментари Харесай

Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит

Великобритания има период до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит, с цел да се избегне разновидността за излизане без договорка.

Това стана ясно след вчерашната среща на върха на страните-членки на Европейския съюз.

Съобщението бе направено по време на конференцията на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Всички разновидности са вероятни до 12 април, споделиха те и потвърдиха, че Европейски Съюз продължава подготовката за излизане без договорка.

Брюксел няколко пъти отсече, че предоговаряне на съглашението няма да има.

Британският министър председател Тереза Мей към този момент е приела проекта за отлагането на Брекзит.

Ако депутатите отхвърлят за трети път договорката, то Лондон до 12 април би трябвало да разгласи пред Европейския съвет какво следва.

Ако депутатите този път поддържат съглашението на премиера Тереза Мей, Англия ще получи удължение на периода за овакантяване до 22 май.

Мей акцентира в изявлението си, че е извънредно значимо депутатите да поддържат договорката.

Припомняме, че през вчерашния ден в медиите изтече проектокомюникето от срещата, от което стана ясно, че Европейски Съюз е подготвен да отсрочи Брекзит до 22 май.

В него се споделя още, че друго отсрочване не е допустимо и като причина се цитира, че Лондон няма да насрочи избори за Европарламент.

Евролидерите към този момент са готови за вид Брекзит без сдека или удължение, само че не и до 30 юни, както изиска Мей.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Европейски Съюз ще даде на Англия единствено малко отсрочване на Брекзит, в случай че депутатите прокарат договорката за Брекзит през идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР