Великобритания има срок до 12 април да одобри споразумението за

...
Великобритания има срок до 12 април да одобри споразумението за
Коментари Харесай

Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит

Великобритания има период до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит, с цел да се избегне разновидността за излизане без договорка.

Това стана ясно след вчерашната среща на върха на страните-членки на Европейския съюз.

Съобщението бе направено по време на конференцията на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Ако депутатите отхвърлят за трети път договорката, то Лондон би трябвало да разгласи пред Европейския съвет какво следва.

EU27 unanimously agrees on its response to UK’s requests. I will now meet PM @theresa_may. #brexit #euco
— Donald Tusk (@eucopresident) 21 март 2019 година
Ако депутатите този път поддържат съглашението на премиера Тереза Мей, Англия ще получи удължение на периода за овакантяване до 22 май.

Припомняме, че през вчерашния ден в медиите изтече проектокомюникето от срещата, от което стана ясно, че Европейски Съюз е подготвен да отсрочи Брекзит до 22 май .
 Европейски Съюз подготвен да отсрочи Брекзит до 22 май
Европейски Съюз подготвен да отсрочи Брекзит до 22 май

Това демонстрира проектокомюнике, публикувано преди срещата на върха довечера

В него се споделя още, че друго отсрочване не е допустимо и като причина се цитира, че Лондон няма да насрочи избори за Европарламент.

Евролидерите към този момент са готови за вид Брекзит без сдека или удължение, само че не и до 30 юни, както изиска Мей.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Европейски Съюз ще даде на Англия единствено малко отсрочване на Брекзит , в случай че депутатите прокарат договорката за Брекзит през идната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР