Великобритания има отговорността да предложи правно приложими решения, съвместими с

...
Великобритания има отговорността да предложи правно приложими решения, съвместими с
Коментари Харесай

Brexit: Джонсън имал таен план, а Юнкер чака алтернатива на предпазния механизъм

" Англия има отговорността да предложи правно използвани решения, съвместими с постигнатото съглашение ", отбелязва Юнкер.
Той добавя, че Европейска комисия остава подготвена да прегледа сходни оферти, които са опция на защитния механизъм, само че такива още няма направени.
" Европейски Съюз остава обединен, а Европейска комисия е разполагаем 24 часа в денонощието ", споделя Юнкер. Той прецизира, че ще приказва по тези въпроси пред Европейския парламент в сряда.
В същото време от Даунинг Стрийт давата по-положителни сигнали. Британският министър председател Борис Джонсън и шефът на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер се съгласиха, че диалозите за Брекзит " би трябвало да се засилват ", като всеки ден се организират срещи сред публични лица, оповестяват те.
" Лидерите се съгласиха, че полемиките би трябвало да се засилват и че срещите скоро ще се организират всекидневно ", се споделя от кабинета на английския министър председател.
Според The Daily Express  Джонсън има " скришен проект " по какъв начин да изкара страната си от Европейския съюз (ЕС) на 31 октомври. Той е толкоз конфиденциален, че даже членовете на вътрешния кръг на министър-председателя не са осведомени с него.
Според Daily Mail, от държавното управление имат вяра, че са намерили пропуск в закона, който проевропейските депутати одобриха, с цел да спрат Brexit без договорка най-малко към този момент.
Информацията обаче е толкоз сензитивна, че единствено трима от съветниците на Джонсън са осведомени с нея.
Кои са те? Изданието преполага - Доминик Къмингс, дясната ръка на Джонсън и координатор на акцията „ Гласувай за овакантяване “, секретарят за Brexit Стив Баркли и основният прокурор Джефри Кокс, допуска изданието.
 
Новината за " скришен проект " идва преди Върховният съд да гледа във вторник (17.09.2019г.) случая по прекъсването на работата на Народното събрание за пет седмици. Блокиращите дейности на Джонсън се смятат за противозаконни и даже някогашният министър председател Дейвид Камерън уточни наследника си като " измамник ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР