Великобритания има готовност да изпрати допълнително 1 000 войници и

...
Великобритания има готовност да изпрати допълнително 1 000 войници и
Коментари Харесай

Великобритания може да изпрати още войници и самолетоносач за защитата на източното крило на НАТО

Великобритания има подготвеност да изпрати в допълнение 1 000 бойци и един от новите си самолетоносачи за отбраната на източното крило на НАТО, съобщи министърът на защитата Бен Уолъс, представен от БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6206
Силите са планувани за отбраната на Естония, където Англия към този момент разполага с 1 700 души боен личен състав, само че те по принцип ще бъдат основани на английска територия към този момент и подготвени да бъдат трансферирани в балтийската страна, в случай че това се наложи. 

Новият английски ангажимент е част от обновените европейски отбранителни сили на НАТО, които ще възлизат на 300 хиляди на целия континент. Те ще бъдат в нараснала бойна подготвеност при положение, че Русия заплаши с военно нахлуване някой от членовете на блока. 

Бен Уолъс уточни на срещата на НАТО в Мадрид, че основна част от уговорката на Англия ще бъде към военноморските сили. Бруиутанската  страна разполага с два самолетоносача - " Queen Elizabeth " и " Prince of Wales " със съпровождащи флоти от бойни кораби, като един от тях ще бъде разполагаем на НАТО на ротационен принцип.

На процедура осемте отбранителни бойни групи на НАТО са основани в осем страни от Естония до България, като техният размер към този момент дава отговор на бригада - директен отговор на нахлуването на Русия в Украйна. 

Бен Уолъс желае да бъдат заделени 2,5% от брутния вътрешен артикул за потребностите на защитата. По този въпрос той има известни различия с премиера Борис Джонсън. На въпроси на публицисти по този мотив и двамата избягнаха да дадат съответни отговори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР