Великобритания и Турция сключиха ново споразумение за справяне с вълната

...
Великобритания и Турция сключиха ново споразумение за справяне с вълната
Коментари Харесай

Великобритания и Турция с ново споразумение за справяне с нелегалните мигранти

Великобритания и Турция подписаха ново съглашение за справяне с вълната от незаконни мигранти, съобщи ДПА.

Основен детайл в партньорството е построяването на нов действен " център за върхови достижения " на турската полиция с поддръжката на Обединеното кралство. 

Новият меморандум за съдействие ще улесни по-бързия продан на митнически данни и разследваща информация сред органите на двете страни. 

" Трябва да създадем всичко по силите си, с цел да разбием групировките за трафик на хора… Партньорството ни с Турция, наш непосредствен другар и съдружник, ще даде опция на правоприлагащите ни служби да работят дружно по този интернационален проблем ", сподели английската министърка на вътрешните работи Сюела Бревърман.

" Усилено ще споделяме разследваща информация, хора и технологии, с цел да разбием и унищожим бандите за трафик на хора, както и производството и доставката на материали, позволяващи преминаването с дребни лодки ", добави английският министър по миграцията Робърт Дженрик.

Британското вътрешно министерство е на мнение, че износът на дребни лодки и елементи от тях през Европа е основен детайл от тактиката на трафикантите . Това ги улеснява да транспортират мигранти до Англия.

Засилването на съдействието сред Лондон и Анкара ще бъде централен миг в двустранната среща по проблемите на миграцията, която ще се състои през есента в английската столица. 

Миналия месец Дженрик бе на аудиенция в Турция и посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " на турско-българската граница, който е най-големият и най-натоварен граничен пункт в Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР