Великобритания и Швеция подписаха споразумение в петък в областта на

...
Великобритания и Швеция подписаха споразумение в петък в областта на
Коментари Харесай

Швеция се включи към проекта на Великобритания за нов боен изтребител

Великобритания и Швеция подписаха съглашение в петък в региона на защитата, което отваря вратата скандинавската страна да се включи в плана за изтребител от последващо потомство на Лондон, предава Reuters. Сделката прави допустимо включването и на още сътрудници.

Англия предходната година показа проекти за итребител и група дронове с името Tempest. Планът повдигна доста въпроси по отношение на бъдещето на европейското съдействие в региона на защитата, откакто Франция, Испания и Германия пък преследват своя лична стратегия за построяването на нови изтребител.

Tempest, който би трябвало да размени Eurofighter Typhoon от 2040 година, ще бъде създаден и създаден от BAE Systems - най-голямата военна компания на Острова, дружно с английския производител на мотори Rolls-Royce, италианската компания Leonardo и европейския производител на ракети MBDA.

Шведската Saab, която създава изтребителите Gripen, няма да се включи незабавно в същия промишлен екип, само че ще взе участие в по-широко проучване. То би трябвало да бъде готово до есента на 2020 година и ще сложи главните на съдействието в региона, показва английският министър на защитата Стюарт Андрю, потвърджавайки уговорката на Лондон към NATO и европейската сигурност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР