Великобритания и Щатите сключиха на 25 февруари дългосрочен договор, който

...
Великобритания и Щатите сключиха на 25 февруари дългосрочен договор, който
Коментари Харесай

Щатите и Островът построиха мост за деривативи

Великобритания и Щатите подписаха на 25 февруари дълготраен контракт, който подсигурява, че трансатлантическият пазар на деривативи на стойност 2 трлн. щ. $ на ден няма да се разстрои от BREXIТ със или без съглашение. Председателят на щатската комисия за търговия на фючърси - Кристъфър Джанкарло, уточни, че съглашението удостоверява статуса на Лондон като световен финансов център в този момент и "в далечно бъдеще ". Американските и британските регулатори осведомиха репортерите, че търговията и клирингът на транзакции с финансови производни в Лондон и в Ню Йорк, които имат 80% дял от контрактите, подписани отвън международните тържища, ще се реализират по досегашния набор от правила (написани от Европейския съюз) и след BREXIТ. Трансатлантическата договорка покрива както търговията, по този начин и клиринга на финансови производни от компании като клиринговото отделение LCH на Лондонската фондова борса, съдебномедицинска експертиза и ICE.

Европейският съюз също работи в сходна тенденция, доколкото отделянето на Острова без договорка може да замрази клиринга на деривативи поради преобладаващата позиция на LCH в деноминираните в евро лихвени суапови интервенции. Дългосрочни връзки обаче занапред ще се създават. Освен това краткосрочните ограничения на Брюксел се отнасят единствено за клиринга, само че не и за търговията на финансови производни. Европейски Съюз стяга и условията си към задграничните клирингови къщи, които желаят да обслужват клиенти от общността, като упорства да ги упъти какво да вършат при положение на рецесия - стъпка, на която Англия и Съединени американски щати се опълчват. Това се възприема като опит част от бизнеса с деривативи да се трансферира в Европейски Съюз.

Въпросните финансови принадлежности се употребяват необятно от фирмите като застраховка против непредвидени промени на кредитните разноски, на валутите или на цените на суровините.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР