Великобритания и САЩ трябва да разгледат въпроса за включване на

...
Великобритания и САЩ трябва да разгледат въпроса за включване на
Коментари Харесай

Тони Блеър: Япония трябва да стане част от споразумението за електронно разузнаване

Великобритания и Съединени американски щати би трябвало да прегледат въпроса за включване на Япония в съглашението за редиотехническа разследваща активност (UKUSA), в чийто рамки се прави събиране и разбор на информация в разнообразни райони на света. Това показва в оповестено през днешния ден изявление в японския в. "Санкей " някогашният английски министър председател Тони Блеър, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

От позиция на общите ползи на UKUSA и Япония към проблемите, свързани с Китай, мисля, че присъединяване на Япония (в споразумението) е доста рационално. Трябва да проучим този въпрос, отбелязва Блеър.

В съглашението за радиотехническа разследваща активност с изключение на Англия вземат участие Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Бивш английски министър председател с остри думи към опозицията

Всяка участничка носи отговорност за събирането и разбора на разследваща информация от избран район.

Тони Блеър показва и угриженост от обстановката в Китай, като акцентира, че през последните години там се следи "засилване на властническия режим ".

Приетият закон за гарантиране на националната сигурност дава на континентален Китай пълномощия, които тревожат жителите на Хонконг и опонират на правилото "една страна, две системаи ", счита Блеър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР