Великобритания и Съединените щати обсъждат частично търговско споразумение, което може

...
Великобритания и Съединените щати обсъждат частично търговско споразумение, което може
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания преговарят за търговска сделка

Великобритания и Съединените щати разискват отчасти комерсиално съглашение, което може да влезе в действие на 1 ноември. Това е ден, откакто Англия би трябвало да напусне Европейския съюз, съобщи почитан чиновник на администрацията на Тръмп във вторник.

По време на посещаване в Лондон американският консултант по националната сигурност Джон Болтън разиска с английския министър на търговията Лиз Трус опцията водачите на двете страни да подпишат декларация за пътна карта към комерсиална договорка, заяви Ройтерс.

Това може да се случи на срещата на върха на Г-7 през Франция тази месец, съобщи формалният представител.

Болтън и английският финансов министър Саджид Джавид разискаха опцията за краткотрайно комерсиално съглашение, което да обхване всички браншове. Подобна договорка би могла да продължи шест месеца.

Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 31 октомври, а министър председателят Борис Джонсън съобщи, че е подготвен да изведе страната от Европейски Съюз без договорка, макар че се надява да обезпечи подредено овакантяване със съглашение.

По време на двудневно посещаване Болтън сподели на английския министър председател Борис Джонсън, че президентът Доналд Тръмп желае да види сполучливото излизане на Англия от Европейския съюз на 31 октомври и Вашингтон ще бъде подготвен да работи бързо по съглашение за свободна търговия сред Съединени американски щати и Англия.

Широка комерсиална договорка със Съединените щати, обсъждана като най-близкият съдружник на Англия, е доста ценена премия за последователите на Брекзит, които се надяват да покажат опциите за Англия отвън 28-членния блок и биха могли да оказват помощ за понижаване на възможни разстройства в търговията с европейските ѝ съседи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР