Великобритания и Канада сключиха днес търговско споразумение за запазване след

...
Великобритания и Канада сключиха днес търговско споразумение за запазване след
Коментари Харесай

Великобритания и Канада сключиха търговско сделка за след Брекзит

Великобритания и Канада подписаха през днешния ден комерсиално съглашение за опазване след Брекзит на обмена на артикули и услуги сред тях на обща стойност 27 милиарда $ годишно, съобщи Ройтерс.

Договорът на процедура удостоверява, че двете страни ще продължат да търгуват при сегашните условия. Преходният интервал за Англия след излизането й от Европейския съюз изтича в края на годината и за нея към момента важат европейските правила, в това число в региона на търговията.

Лондон и Отава се договориха още да стартират следващата година договаряния за съглашение, което да задълбочи комерсиалните им връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Англия към този момент контракти търговски покупко-продажби с доста страни. Повечето от тези съглашения преповтарят изискванията за търговия, към този момент контрактувани от Европейски Съюз със съответната страна.

От английското министерство на интернационалната търговия обявиха, че подписаното през днешния ден "принципно съглашение " с Канада проправя пътя за договаряния през 2021 година за по-обхватен търговски контракт, който да включва сфери като цифровите технологии, околната среда и включването на дамите в стопанската система.

Правителството в Лондон споделя, че през последните два години е договорило двустранни търговски покупко-продажби с 53 страни на обща стойност 164 милиарда лири (около 218 милиарда долара).

Сключеното през днешния ден сред Англия и Канада съглашение за продължение на търговията ще бъде публично подписано след осъществяването на дефинитивни юридически инспекции, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР