Великобритания и Ирландия се договориха техните граждани да имат право

...
Великобритания и Ирландия се договориха техните граждани да имат право
Коментари Харесай

Гражданите на Великобритания и Ирландия ще живеят и работят свободно в двете страни след Брекзит

Великобритания и Ирландия се договориха техните жители да имат право да живеят и работят свободно в двете страни на реципрочна основа след Брекзит, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Споразумението бе подписано от английското и ирландското държавно управление през вчерашния ден. То планува опазване на свободната зона за пътешестване сред двете страни, без значение при какви условия Англия ще напусне Европейския съюз.

Заради политическата невъзможност в Лондон към момента не е ясно по кое време тъкмо ще стане факт Брекзит и при какви условия, отбелязва АП.

По хипотеза обаче британците ще изгубят автоматизирано правото си да живеят в страните от Европейски Съюз, откакто страната им излезе от съюза.

Свободната зона за пътешестване съществува, откогато Република Ирландия придобива самостоятелност от Англия преди близо един век. Тя предхожда влизането на двете страни в Европейския съюз.

Споразумението разрешава на британците и ирландците да живеят, работят, учат, получават здравна помощ и гласоподават в двете страни на реципрочна основа, показва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР