Великобритания и Холандия са първите държави, които ще гласуват на

...
Великобритания и Холандия са първите държави, които ще гласуват на
Коментари Харесай

Холандски министър подаде оставка заради статистика за престъпления на бежанци

Великобритания и Холандия са първите страни, които ще гласоподават на европейските избори. Вотът ще се организира на следващия ден, а на този декор, в навечерието на основните евроизбори, високите етажи на холандската политика бяха разтърсени. Министърът на правораздаването Марк Харберс подаде оставка поради обвинявания, че съзнателно е укривал закононарушения, осъществени от претенденти за леговище.

Министерската оставка идва след отчет за бежанците, провокирал остри рецензии. Става дума за статистика за закононарушения, осъществени от претенденти за леговище в Холандия. Нарушения като обири са в детайли разказани, само че тежки закононарушения като убийства и полови набези, попадат в категорията " други ".

Така показаният отчет провокира доста въпроси и непосредствено обвиняване към правосъдния министър Марк Харберс, че съзнателно е омаловажил тежките закононарушения. Пред Народното събрание той съобщи, че това е неволна неточност, само че и че поема цялата отговорност.
Марк Харберс, министър на правораздаването в оставка: Тази обстановка разклати доверието на Народното събрание към мен. Предвид сериозността на казуса, взех решение да подам оставка. Благодаря ви.
Оставката пристигна на фона на рецесия в ръководството на дясно-центристкия министър председател Марк Рюте, който губи позиции за сметка на евроскептичните и антиимигрантски партии в Холандия. Рюте изрази страдание за това, че държавното управление се разделя с кадър като Харберс, само че акцентира, че почита решението му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР