Великобритания и Франция ще проведат разговори относно проблема с мигрантите,

...
Великобритания и Франция ще проведат разговори относно проблема с мигрантите,
Коментари Харесай

Великобритания и Франция ще търсят начин да спрат мигрантите през Ламанша

Великобритания и Франция ще проведат диалози по отношение на казуса с мигрантите, преминаващи от континента на Острова, прекосявайки Ламанша. Решението идва след „ неприемливо нарастване на броя на миналите морето от континента “ по думите на имиграционния министър на Обединеното кралство Крис Филип.

„ Франция е безвредна страна, по тази причина и споделям гнева и раздразнението на народа. Тази обстановка просто не може да продължи “, разяснява той.

Само на 9 август 4 плавателни съда с 65 души на борда са били арестувани по данни на Министерството на вътрешните работи на Англия. За последните дни броят на опиталите да навлязат в страната надвишава 500. Водят се следствия и за помощниците, които провеждат незаконното прекосяване на Ламанша. 22 от тях към този момент са в пандиза.
Доклад на Организация на обединените нации: Близо 80 млн. души са бежанци или претенденти за леговище Само за 10 година броят им се е нараснал двойно, сочат данни на международната организация
„ Имаме желание да върнем допустимо най-вече мигранти, които са пристигнали “, безапелационен е Филип. „ Вече има планувани полети за връщане през идните дни “, добавя той.

Обикновено мигрантите са от Афганистан и Близкия Изток. Те се събират в лагери в северния френски град Кале и оттова вършат своите опити да прекосят канала в най-тясната му част, най-често с надуваеми лодки.

Франция неведнъж е желала финансиране от своите съседи, с цел да се обезпечат служители на реда и техника, с които управляващите да разпръскват събралите се мигранти по крайбрежието на страната. През последните години Англия е изплатила над 100 милиона паунда. Правителство в Лондон удостоверява информацията, че французите са поискали спомагателни 30 млн. паунда.

Въпреки многократната финансова помощ, от години Франция има усложнения с ефикасното справяне с казуса.

Водят се диалози и за съдействие сред Вътрешното министерство и Министерството на защитата на Кралството. Британските военноморски сили най-вероятно ще обезпечат транспортен съд и хеликоптер за въздушно наблюдаване, с цел да подкрепят граничните си управляващи в контрола.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР