Великобритания и Франция подписаха в понеделник споразумение на стойност 72,2

...
Великобритания и Франция подписаха в понеделник споразумение на стойност 72,2
Коментари Харесай

Лондон и Париж подписаха споразумение за сътрудничество в областта на нелегалната миграция

Великобритания и Франция подписаха в понеделник съглашение на стойност 72,2 милиона евро за увеличение на напъните за прекъсване на незаконните мигранти, които правят рискови пътувания през Ламанша, оповестява Ройтерс.

През тази година повече от 40 000 души са прекосили Ламанша в дребни лодки по отношение на 28 526 души през предходната година, оказвайки напън върху новия английски министър председател Риши Сунак и министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман да подхващат дейности, с цел да спрат потока, осведоми Ройтерс.

Докато английското държавното управление бе подложено на критика за изискванията в претъпкан център за мигранти в Южна Англия, предишния месец Брейвърман сподели, че Англия е изправена пред „ инвазия “ от хора, идващи с дребни лодки.

„ В интерес както на държавното управление на Обединеното кралство, по този начин и на френското държавно управление е да работят дружно за решаването на този комплициран проблем “, сподели Брейвърман в изказване след среща с френския вътрешен министър Жералд Дарманин в Париж в понеделник сутринта.

„ Няма бързи решения, само че това ново съглашение ще значи, че можем доста да увеличим броя на френските жандармеристи, патрулиращи по плажовете на Северна Франция, и да подсигуряваме, че английските и френските чиновници работят ръка за ръка, с цел да спрат контрабандистите на хора. “

Дарманин написа в Туитър, че с тази договорка Франция и Англия ускоряват съдействието си против незаконната имиграция.

Британското държавно управление сподели, че съглашението ще докара до нарастване с 40% на броя на финансираните от Обединеното кралство чиновници, патрулиращи по френските плажове през идващите пет месеца.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР