Великобритания и Франция подписаха споразумение за справяне с мигрантите, прекосяващи

...
Великобритания и Франция подписаха споразумение за справяне с мигрантите, прекосяващи
Коментари Харесай

Лондон и Париж със споразумение за справяне с мигрантската вълна

Великобритания и Франция подписаха съглашение за справяне с мигрантите, прекосяващи Ламанша с дребни лодки. Повече от 40 000 незаконни мигранти са прекосили Ламанша от началото на година.

Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман е на посещаване в Париж. Основните два момента в съглашението са увеличение на патрулите от френска страна и на заплащанията от Лондон към Париж, оповестява БНР.

 

Броят на партулиращите френски служители на реда по крайбрежието в този момент ще бъде повишен от 200 на 300, а сумата за покриване на разноските се усилва от 55 на 63 млн. паунда. Има и един нов миг във британско-френското съдействие.

 

Сюела Брейвърман уточни, че за първи път ще има " английски чиновници на френска земя. Те ще съблюдават работата или ще работят дружно с френските им сътрудници на терен за засичане и въздържане на мигрантите при опитите им да изоставен Франция. "

 

Британският министър председател Риши Сунак, който е на път за Индонезия за срещата на Г-20 приветства договорката, само че разяснява, че заради характера на сложността на казуса той не може да бъде решен за едно денонощие. Сюела Брейвърман съобщи в Париж, че в най-скоро време ще се срещне и с други европейски водачи да разиска нелeгалната миграция. Тя ще взе участие по-късно през седмицата на срещата на Г-7 във Франкфурт, където, по данни на министерството на вътрешните работи, един от въпросите за разискване е битката със сериозната проведена престъпност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР