Великобритания и Франция подписаха днес споразумение на стойност 72,2 млн.

...
Великобритания и Франция подписаха днес споразумение на стойност 72,2 млн.
Коментари Харесай

Лондон и Париж подписаха споразумение за ограничаване на нелегалната миграция през Ламанша

Великобритания и Франция подписаха през днешния ден съглашение на стойност 72,2 млн. евро за през идната година да се засилят ограниченията за прекъсване на противозаконната миграция през Ламанша, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Британското държавно управление се съгласи да изплати на Франция упоменатата сума, в подмяна на което Париж ще усили с 40% наличието на своите сили за сигурност по крайбрежието. Това значи 350 жандармеристи и служители на реда повече, които да охраняват плажовете в Кале и Дюнкерк, заяви Асошиейтед прес.

От началото на годината повече от 40 000 души са минали през Канала с дребни лодки, а за цялата предходна година броят им е бил 28 526. Това състояние усилва натиска върху новия английски министър председател Риши Сунак и вътрешната министърка Сюела Брейвърман да създадат повече за прекъсване на потока.

" В интерес както на Обединеното кралство, по този начин и на Франция е държавните управления да работят дружно за решаването на този комплициран проблем ", гласи изказване на Брейвърман след срещата ѝ с френския си сътрудник Жералд Дарманен в Париж през днешния ден сутринта.

" Няма бързи решения, само че това ново съглашение ще значи, че можем доста да увеличим броя на френските жандармеристи, патрулиращи по плажовете в Северна Франция, и да подсигуряваме, че английските и френските чиновници работят ръка за ръка, с цел да спрат контрабандистите на хора. "

Британски чиновници за първи път ще бъдат включени в ръководени от Франция контролни центрове и на терен с техните сътрудници, с цел да подобрят координацията и обмена на информация.

Споразумението ще ускори сигурността на пристанищата с вложения в технологии за наблюдаване, дронове, екипи със особено подготвени кучета, видеонаблюдение и хеликоптери, с цел да се подкрепи откриването и предотвратяването на пресичането на границата, както и в поддръжка на центровете във Франция за приемане на мигранти.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР