Великобритания и Европейският съюз са близо до споразумение за Брекзит,

...
Великобритания и Европейският съюз са близо до споразумение за Брекзит,
Коментари Харесай

Тереза Мей с призив към ЕС

Великобритания и Европейският съюз са покрай съглашение за Брекзит, само че и двете страни би трябвало да проявят благосклонност и увереност, с цел да се избегне безредна разлъка и да се обезпечи близко бъдещо партньорство, сподели английският министър председател Тереза Мей пред немския вестник "Велт ".

Близо сме до постигането на добре проведено излизане от Европейски Съюз, което е основно за построяването на близко бъдещо партньорство, означи Мей, представена от Ройтерс. За довеждането на процеса до сполучлив край Европейски Съюз би трябвало да промени позицията си, както направи Англия. Нито една от страните не трябва да желае неприемливото от другата като да вземем за пример въвеждането на външна митническа граница сред разнообразни елементи на Обединеното кралство.

Днес и на следващия ден водачите от Европейски Съюз се събират в австрийския град Залцбург за договаряния, които английският министър за Брекзита Доминик Рааб дефинира като крайъгълен камък. Рааб сподели, че английското държавно управление се придържа към предлагането си за граница сред английския регион Северна Ирландия и членуваща в Европейски Съюз Ирландия след Брекзит - една от главните спънки за постигането на съглашение.

Вчера основният договарящ от Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние сподели, че Евросъюзът е подготвен да усъвършенства предлагането си към Англия за в допълнение подсигуряване при ръководството на ирландската граница след раздялата. Барние сподели, че срещата на върха на Европейски Съюз през октомври ще бъде "моментът на истината " за договарянията за Брекзита. Според него тя ще покаже дали ще има съглашение или не.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР