Великобритания и Европейският съюз (EС) не успяха да постигнат напредък

...
Великобритания и Европейският съюз (EС) не успяха да постигнат напредък
Коментари Харесай

Тереза Мей към ЕС: Спрете с предложения, които ще разрушат Великобритания

Великобритания и Европейският съюз (EС) не съумяха да реализират прогрес по време на неофициалната среща на върха в Залцбург, на която бяха разисквани бъдещите връзки след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз през март 2019 година
Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че след тези диалози е напълно ясно, че в случай че се цели да се подпише контракт до ноември, което се смята за краен период, тогава неговите елементи би трябвало да бъдат ясни през октомври, съобщи МИА, представена от БГНЕС.
Британският министър председател Тереза Мей прикани страните членки на Европейски Съюз да спрат да оферират решения, които биха довели до ерес в Обединеното кралство. Това последва след едно от предложенията в Залцбург - английската провинция Северна Ирландия да остане в търговски съюз с Европейския съюз, с цел да се избегне въвеждане на гранични инспекции сред Северна Ирландия и Република Ирландия, която е част от Европейски Съюз. Англия се притеснява, че сходен ход още веднъж би могъл да ускори ирландския фракционизъм в Северна Ирландия и да наруши мирния контракт от 1998 година
„ Европейски Съюз би трябвало съответно да отговори на моя сериозен и действителен проект “, съобщи Мей, говорейки за проекта „ Чекърс ", с който тя предлага Англия и след Brexit в огромна степен да съблюдава европейските правила в стопанската система. Част от водачите на Европейски Съюз обявиха, че се надяват на нов референдум във Англия, на който английските жители биха се изяснили дали желаят да останат част от Европейски Съюз.
Според президента на Франция пък Еманюел Макрон предложенията на Тереза Мей за икономическите връзки с Европейски Съюз след Brexit са „ неприемливи “, тъй като не се вписват в единния пазар.
Лидерите на Европейски Съюз в Залцбург одобриха предлагането на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за обезпечаване на по-широк мандат за гранична работа Фронтекс, която би трябвало интензивно да патрулира по външната граница на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР